vrijdag, 23. november 2007 - 19:02

N280-Oost officieel geopend

Roermond

Bij de voormalige grensovergang van Roermond naar Elmpt is vandaag door de provincie Limburg de N280-Oost officieel geopend. Samen met wethouder IJff van Roermond, Hoofdingenieur directeur Beguin (Rijkswaterstaat) en de heer Maatz (Ministerie van Verkeer Noordrijn-Westfalen) heeft gedeputeerde Driessen het startsein gegeven voor de opening van deze nieuwe provinciale weg. De N280-Oost vormt, samen met de in aanleg zijnde Bundesautobahn A52 bij Niederkrüchten - Elmpt een belangrijke schakel in de Oost – West verbinding.

De N280-Oost en de andere wegen uit het Via Limburg pakket (A73, A74 en N293) zorgen voor een belangrijke stimulans voor de economie. Niet alleen in de regio, maar ook daarbuiten. “Vandaag openen we de N280-Oost, de nieuwe verbinding tussen de regio Roermond en de A52. Samen met onze Duitse collega’s realiseren wij een prachtige, veilige en comfortabele verbinding. De Euregionale samenwerking krijgt hiermee een enorme impuls“, aldus gedeputeerde Driessen.

Ook natuur en milieu winnen met deze nieuwe verbinding. Door een betere verkeersafwikkeling van het regionale verkeer wordt ook de milieubelasting in de regio Roermond beter. Daarnaast krijgt de omgeving een belangrijke impuls door de aanleg van 27 hectare nieuwe natuur. De voorbereidingen hiervoor zijn inmiddels in volle gang.
Provincie:
Tag(s):