vrijdag, 6. juli 2007 - 19:49

N293-Noord officieel geopend

Roermond

De N293-Noord van Roermond richting Herkenbosch is vrijdag officieel in gebruik genomen. Samen met burgemeester Van Beers van de gemeente Roermond, vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat, het bedrijfsleven en omwonenden maakte gedeputeerde Ger Driessen de eerste officiële rit over het nieuwe tracé. De N293-Noord maakt deel uit van het project Via Limburg, een samenwerking tussen de Provincie Limburg en Rijkswaterstaat Directie Limburg.

De weg is ongeveer 1,5 kilometer lang en bestaat uit twee rijbanen met elk twee rijstroken. Langs de N293-Noord zijn op diverse plaatsen akoestische maatregelen genomen in de vorm van geluidsschermen. Tevens is de N293-Noord voorzien van een stille asfaltlaag.

De nieuwe N293 (Oosttangent Roermond) maakt deel uit van het Regionaal Verbindend Wegennet en bestaat uit een zuid- en noordgedeelte. Het noordgedeelte is een nieuwe schakel tussen de Keulsebaan (provinciale weg N570), de nieuwe RW73 en de Koninginnelaan in Roermond. Daarmee is de weg van groot belang voor de bedrijven en de ontwikkeling van de bedrijventerrein Heide Roerstreek, zo meldt de provincie.
Provincie:
Tag(s):