vrijdag, 21. september 2007 - 16:19

N296 bij Dieteren 4 weken afgesloten

Dieteren

Vanaf komende maandag 24 september zal de provinciale weg tussen de N295 en de A2 volledig worden afgesloten voor doorgaand verkeer. De afsluiting vindt plaats tussen de Pater van Heldenstraat en de aansluiting met de A2 gedurende een periode van vier weken. (Brom)fietsers kunnen gebruik blijven maken van de N296.

Ten behoeve van de afsluiting zal verkeer in noordelijke en zuidelijke richting grootschalig worden omgeleid over de A2 en de provinciale weg N295. In de periode van maandag 1 oktober t/m zaterdag 6 oktober is echter ook de provinciale weg N295 tussen Echt en Susteren afgesloten. Dit betekent dat in deze periode het verkeer wordt omgeleid via de autosnelweg A2 en de provinciale weg N297 Born-Millen.

Reeds enkele maanden werkt de Provincie Limburg aan de vernieuwing van de provinciale weg N296 Susteren – Maaseik ter hoogte van Dieteren. De werkzaamheden vinden plaats tussen de aansluiting van de provinciale weg N295 Sittard - St. Joost en de aansluiting met de autosnelweg A2. Tot op heden hebben de werkzaamheden plaatsgevonden met continue doorgang van het verkeer.

De werkzaamheden bestaan uit o.a asfaltreconstructie, het aanbrengen van middengeleiders, het vervangen van de (brom)fietspaden , het plaatsen van nieuwe lichtmasten en tevens zullen de bushaltes worden vervangen.

Volgens huidige planning zijn de werkzaamheden eind oktober 2007 gereed. De totale kosten van het project bedragen ca. € 1.300.000,-
Provincie:
Tag(s):