dinsdag, 18. september 2007 - 19:53

N34 maandag weer open voor verkeer

Gieten

Maandag 24 september 2007 gaat de N34 om zes uur ’s ochtends weer open voor het verkeer. De oostelijke op- en afritten, rotondes en aansluitingen worden dan door het verkeer weer in gebruik genomen. De op- en afritten zijn tijdelijk extra verbreed, zodat het verkeer hier in twee richtingen gebruik van maakt.

De weg is sinds 2 juli tussen de aansluiting Exloo en de Asserstraat in Gieten afgesloten geweest. In deze periode is de rijbaan over het gehele traject verbreed en van een nieuwe deklaag voorzien. De brug over het kanaal Buinen-Schoonoord is eveneens verbreed en de voet/fietsbrug bij Borger is zover gereed dat hier geen werkzaamheden meer boven de rijbaan worden verricht.

De eerste fase is afgerond, maar de wegwerkzaamheden gaan nog door tot eind 2008. Het verkeer op het gehele traject Ees-Gieten van de N34 zal het komende jaar dus nog rekening moeten houden met enige verkeershinder. Daarom worden de bestaande omleidingsroutes voor het lange afstandsverkeer Emmen - Groningen als adviesroutes gehandhaafd.

Nieuw is de verkeerssituatie op de N34 in Gieten. Ter hoogte van de Asserstraat zijn de op- en afrit verplaatst naar de Oelenboom. Het verkeer kan in de tijdelijke situatie bij de Asserstraat de N34 oversteken.
Provincie:
Tag(s):