donderdag, 12. juli 2007 - 9:49

N348 Raalte-Ommen in recordtijd veiliger gemaakt

Op woensdagavond 11 juli 2007 is omstreeks 18.00 uur de provinciale weg N348, tussen Raalte en Ommen, weer opengesteld voor alle verkeer. De weg is in een recordtijd van 9 dagen veiliger gemaakt. Dit was mogelijk omdat de provincie Overijssel een nieuwe aanbestedingsmethode heeft toegepast. Normaal zouden de werkzaamheden zo’n 6 weken in beslag hebben genomen, waarbij alleen overdag wordt gewerkt in een normale werkweek. Nu is er echter dag en nacht aan de weg gewerkt.

Op de topdag, donderdag 5 juli, waren er 100 mensen aan het werk met 13 asfaltfrezen, 9 veegzuigauto’s, 60 vrachtwagens en 6 walsen. Het veiliger maken van de weg met een totale lengte van 19,9 kilometer, is gecombineerd met het uitvoeren van groot onderhoud op de rijbaan en aan bruggen, tunnels, viaducten en met het beter afstemmen van de verkeerslichten.

De provincie Overijssel heeft de weg veiliger gemaakt door het nemen van een drietal maatregelen:
- het terugbrengen van de maximum snelheid van 100 naar 80 km/u;
- het aanbrengen van nieuwe strepen op de weg (dubbele doorgetrokken streep; inhalen verboden);
- het aanbrengen van bermverharding aan beide kanten van de weg.

De maatregelen waren nodig, omdat er op de N348 teveel ongelukken gebeuren. De laatste vijf jaren vonden er ruim 150 geregistreerde ongelukken plaats met 7 dodelijke slachtoffers en meer dan 20 ziekenhuisgewonden.
Provincie:
Tag(s):