vrijdag, 21. september 2007 - 23:24

NAC verslaat onmachtig VVV

NAC Breda is vrijdagavond vrij gemakkelijk op de been gebleven tegen VVV-Venlo. De gasten wonnen, in een slecht duel, met 3-1 in stadion ‘De Koel’. Voor NAC betekende de winst de derde zege op rij.

VVV kwam binnen de minuut op achterstand door een geweldige flater van doelman Kevin Begois. De Belgische sluitpost verwerkte een terugspeelbal volledig verkeerd en zag het leer voor de voeten van Anthony Lurling belandden. De NAC-aanvaller had vervolgens geen enkele moeite om de bal binnen te werken: 0-1.

Vijf minuten later kreeg het Limburgse team wederom een tegenslag te verwerken. Rechtsbuiten Samir El Gaaouiri verstapte zich en moest per brancard het veld verlaten. Jason Oost werd door VVV-coach André Wetzel in het team gebracht. Beide ploegen vervolgden de eerste helft met slordig spel, waarin onnodig veel balverlies werd geleden. Zowel de thuisploeg als de Brabanders wisten geen uitgespeelde kansen te creëren.

Op slag van rust kreeg de Venlose formatie middels een vrije trap de beste mogelijkheid van de eerste 45 minuten. Aanvoerder Edwin Linssen krulde de bal over de NAC-muur, maar keeper Jelle Ten Rouwelaar redde bekwaam.

In de rust leek Wetzel zijn spelers geïnstrueerd te hebben om meer naar voren te spelen. VVV zette NAC eerder onder druk en dat resulteerde na een kleine tien minuten al in een kans. Een kopbal van Kevin Leemans werd door Ten Rouwelaar, met moeite, over de lat getikt. NAC daarentegen liet VVV het spel maken en beperkte zich tot spaarzame uitvallen richting het doelgebied van de thuisploeg.

Na het eerste doelpunt gaf VVV ook de 0-2 uit het niets weg. NAC-verdediger Patrick Zwaanswijk kon, na 25 minuten in de tweede helft, uit een corner vrij inkoppen. De ploeg van Ernie Brandts scoorde niet veel later bijna weer, maar Matthew Amoah spaarde VVV door de bal in het zijnet te schieten. Ronnie Stam kreeg een kwartier voor tijd nog zijn tweede gele kaart en dus een plaatsverwijzing.

Nog geen vijf minuten na de rode kaart van Stam profiteerde VVV van de man-meer-situatie. Linssen knalde vanaf 25 meter de bal achter Ten Rouwelaar: 1-2. Na de aansluitingstreffer ging het Venlose publiek er nog eens goed voor zitten. Het sprankje hoop van de supporters werd echter door scheidsrechter Bas Nijhuis teniet gedaan. De leidsman kende NAC in de 88ste minuut een strafschop toe, nadat Linssen zijn directe tegenstander onderuit had getrokken. Edwin de Graaf schoot de penalty onberispelijk binnen: 1-3.
Categorie:
Tag(s):