zondag, 21. januari 2007 - 21:34

NAC zet Feyenoord te kijk

Feyenoord heeft in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop meteen flink klop gekregen. De ploeg van trainer Erwin Koeman ging met 4-1 onderuit bij NAC Breda.

De Brabanders stonden al vroeg in de wedstrijd met 2-0 voor. Sander van Gessel opende de score uit een afgeslagen corner, met een bal die hij maar half raakte. Toch was het voldoende om Henk Timmer te verrassen. Maceo Rigters zag zijn schot in de 21ste minuut worden gestopt, maar in de rebound was het Mike Zonneveld die wel raak trapte.

In de tweede helft was het nieuwkomer Glen Salmon die zijn terugkeer bij NAC met twee doelpunten bekroonde. De aanvaller scoorde na precies een uur en in de 81ste minuut zette hij het Rat Verlegh Stadion volledig op zijn kop. Feyenoord kon pas vlak voor tijd de eer redden. Invaller Pierre van Hooijdonk mocht aanleggen vanaf elf meter en faalde niet.