donderdag, 25. oktober 2007 - 23:06

Nacht van de Nacht op Stadslandgoed de Kemphaan

Almere

Op Stadslandgoed de Kemphaan kunt u komende zaterdag 27 oktober genieten van de schoonheid van de nacht tijdens de Nacht van de Nacht.
Diverse culturele- en natuuractiviteiten zullen tussen 19.00 uur en 23.00 uur plaatsvinden, zodat u de nacht in al zijn facetten kunt beleven. Op het stadslandgoed, dat speciaal voor deze avond schaars, maar sfeervol verlicht is, vertrekt een speciale nachtwandelroute, waarbij theater en kunstact te beleven zijn: Drums and Barrels met wervelend water sluiten de wandeling af. In de schaapskooi zitten verhalenvertellers van de Almeerse Vertelkring nachtverhalen te vertellen en men kan in het Eksternest sterren kijken. De toegang is gratis. Dit meldt de gemeente Almere op haar site.

Activiteiten in het donker

Rondom het hoofdgebouw kunnen kinderen tot 19.45 uur van pompoenen een lampion maken (€ 5,- voor pompoen incl. veilig mesje) en met de boswachters nachtdieren zoeken. Koeien kijken in de nacht doe je in de stal en alles over heksen hoor en zie je in de Landgoedwinkel, die deze avond sfeervol verlicht is. Op deze avond (in de nacht dat de wintertijd weer ingaat) vragen we aandacht voor donkere nachten en voor de schoonheid van de sterren. Dit festival is mede mogelijk gemaakt door de Kemphaan-participanten en de gemeente Almere.

Op verkenning door het donkere bos

Neem een zaklamp mee op deze spannende belevingstocht door het donkere bos. Slechts een paar lichtjes wijzen de weg over het pad die vanaf het Eksternest begint. Op verschillende plekken onderweg komt u verrassende dingen en personages tegen in het donker: goochelaar Nico de Klicoman, een modern sprookje van Esparanza. Aan het einde wacht een muzikale verrassing. Muziek van wervelend water van Drums en Barrels. Sferische geluiden, verrassende vondsten, spetterende ritmes: alles kan met water.

Luisteren naar verhalen in het donker

In de schaapskooi vertellen de vertellers van de Almeerse vertelkring verhalen en sprookjes.

Meer info: zie website www.kemphaan.nl
Provincie:
Tag(s):