vrijdag, 26. oktober 2007 - 13:24

Nationale ombudsman enthousiast over Overijsselse mediation

Zwolle

De Nationale ombudsman, prof. mr. Alex Brenninkmeijer, toonde zich donderdag 25 oktober enthousiast over de vernieuwende wijze waarop de provincie Overijssel conflicten tussen burgers en overheid oplost. Dit heeft de provincie vrijdag bekendgemaaklt.

“De Overijsselse methode�, een vorm van mediation, wordt inmiddels met succes toegepast in de gemeente Amsterdam en bij het UWV. “Overijsselen�, zoals de Amsterdammers het inmiddels liefkozend noemen.

Brenninkmeijer stelde op een symposium over mediation dat het Nederlandse overheidsysteem altijd een belangrijk gehalte aan behoorlijkheid en hoffelijkheid moet bevatten. “De burger hoeft niet altijd gelijk te krijgen van de overheid, dat is een misvatting. Het gaat erom dat mensen die iets bij de overheid gedaan moeten krijgen, met het juiste respect behandeld worden�, aldus Brenninkmeijer. De Overijsselse methode is hier een goed voorbeeld van.

De provincie Overijssel voerde als eerste overheid van Nederland mediation in als bemiddelingsinstrument bij conflicten over bezwaarschriften.
Provincie:
Tag(s):