woensdag, 23. mei 2007 - 21:18

Nationale Voorlees-kampioen 2007 komt uit Overijssel

IJsselmuiden

Bas de Leeuw uit Overijssel heeft woensdag 23 mei de veertiende landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen die werd gehouden in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht. Hij mag zich nu De Nationale Voorleeskampioen 2007 noemen. Bas ontving de voorleestrofee uit handen van Brechtje Boerboom, de Nationale Voorleeskampioen uit 2006. Tijdens de finale las Bas voor uit het boek Ha/Bah naar school van Jacques Vriens.

De jury, bestaande uit Paul van Loon (kinderboekenschrijver), Jennifer de Jong (presentatrice), Jurre Bosman (presentatie TV Weekjournaal) en Nance Coolen (presentatrice) kozen Bas omdat hij een echte voorleespersoonlijkheid is die geestig en relaxt voorlas, uit een schijnbaar autobiografisch verhaal.

Bas de Leeuw zit op de Ichtusschool in IJsselmuiden. Als tweede eindigde Robin van Schaik uit Maarn (provincie Utrecht) en als derde Lara Bruggeman uit Ouwerkerk (provincie Zeeland). Alle finalisten ontvingen een oorkonde en een boekenbon.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met Stichting CPNB en de Vereniging van Openbare Bibliotheken. De provinciale finales worden georganiseerd door de openbare bibliotheken en de Provinciale Bibliotheek Centrales. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De boekenbonnen worden
mede ter beschikking gesteld door de Nederlandse Boekenbon bv.

Doel van De Nationale Voorleeswedstrijd is kinderen te laten ervaren dat (voor)lezen belangrijk en leuk is.

Dit jaar hebben 79.785 kinderen uit groep 7 en 8 van ruim 2.950 basisscholen deelgenomen aan De Nationale Voorleeswedstrijd. Er werd dit jaar het meest voorgelezen uit boeken van Jacques Vriens en Francine Oomen.
Provincie:
Tag(s):