zondag, 29. april 2007 - 20:58

NEC klopt ADO, Denneboom op dreef

Ook in de laatste competitiewedstrijd heeft ADO Den Haag geen drie punten gepakt. De ploeg van trainer Lex Schoenmaker verloor met 3-2 van NEC.

De Nijmegenaren opende de score na 38 minuten vanaf de penaltystip via Romano Denneboom (foto), nadat verdediger Alberto Saavedra een overtreding had begaan.

Kort na de onderbreking kende Raymond van Meenen een strafschop toe aan ADO, na een charge van doelman Gabor Babos. Een aantal spelers duwde Michael Mols naar voren om deze te nemen, maar de oud-spits van Glasgow Rangers durfde het niet aan, waarna Ferry Bodde het vonnis van elf meter voltrok: 1-1.

Daarna bleek NEC toch te sterk voor de Eerstedivisionist. Eerst scoorde Denneboom en vijf minuten later Paul Jans. Een tegentreffer van de voor Michael Mols ingevallen Mark de Vries negen minuten voor tijd kon het tij niet keren, al kreeg ADO in de 88e minuut een nog een tweede penalty. Aanvaller Eljero Elia hielp deze echter vakundig om zeep.