woensdag, 26. december 2007 - 14:58

NEC verspeelt voorsprong tegen VVV

(Elfvoetbal) NEC heeft woensdagmiddag in het thuisduel tegen VVV-Venlo twee punten weggeven. De thuisploeg had de wedstrijd in handen en leek met een comfortabele voorsprong een mooie tweede kerstdag tegemoet te gaan, maar twee gouden wissels van VVV-trainer André Wetzel gooiden roet in het eten.

Met de terugkeer van Tim Jansen en Brett Holman in de basis had NEC meer aanvallende opties. De thuisploeg startte furieus aan het duel en zat kort op de tegenstander. De ploeg van Mario Been liet VVV de lange bal hanteren, die door de fysieke sterke centrale verdedigers van NEC makkelijk herovert werden.

In de 12e minuut kwam NEC op een verdiende voorsprong. Jeremain Lens werd op links weggestuurd en lobte de bal over VVV-doelman Danny Wintjens heen. Zijn poging leek door Peter Reekers weggewerkt te worden, maar de verdediger van VVV liet zich simpel opzij zetten door Jansen, die makkelijk de 1-0 binnen tikte.

Na de voorsprong bleef NEC aandringen. De opbouw van VVV werd vroeg verstoord en de Venlonaren hadden moeite om van de eigen helft af te komen. Holman leek met een prachtige actie zijn ploeg op een 2-0 voorsprong te zetten in de 22ste minuut, maar zijn schot ging voorlangs. Elf minuten later was het Lens met een grote kans. De aanvaller ontsnapte aan buitenspel, was sneller bij de bal dan Wintjens, maar zijn poging ging voorlangs.

Ook na de rust was de thuisploeg heer en meester. In de 50ste minuut kreeg Lorenzo Davids op vijf meter voor een leeg doel een enorme mogelijkheid, maar de middenvelder schoot de honderd procent kans ruim over. Vijf minuten later was het wel raak voor NEC. Jansen was de enige die goed anticipeerde op een voorzet van Youssef El-Akchaoui en de 2-0 aantekende.

NEC verdedigde de voorsprong en kwam tot de 70e minuut niet in de problemen. De ongelukkige opererende Nordin Amrabat ontsnapte in die minuut aan de verdediging van NEC en gaf de bal prima breed op de net ingevallen Leon Kantelberg, die simpel de bal achter Gábor Babos binnen schoof.

Na de aansluitingstreffer bracht André Wetzel met Sandro Calabro een extra invaller voor verdediger Sjors Verdellen en gingen de Venlonaren alles of niets spelen. De VVV-trainer vond in zijn wissel zijn tweede goudhaantje, want het was Calabro die in de 83ste minuut de gelijkmaker aantekende en daarmee de eindstand op het bord zette.

NEC blijft door het gelijke spel op de 14e plaats in de Eredivisie. VVV staat één plaats hoger en is inmiddels vier wedstrijden op rij ongeslagen.