vrijdag, 15. juni 2007 - 19:55

Nederland krijgt eigen gay tv-kanaal

Amsterdam

In navolging van Amerika, Frankrijk, Engeland, Italië en sinds donderdag ook Duitsland zijn er in Nederland ook vergevorderde plannen voor een eigen Gay tv-zender. Onder de naam OUTTV zullen de programma’s volledig gericht zijn op de gay-community. Daarnaast zal in het najaar ook het erotische kanaal XMO, met seksfilms voor de doelgroep, te ontvangen zijn.

Rotterdamse mediaspecialist Marc Putman (34) is de initiatiefnemer van OUTTV en pornozender XMO. Hij laat weten momenteel de laatste hand te leggen aan de lancering van beide zenders en de contracten met de financiers.

OuTTV wil zich onderscheiden met eigen nieuws (door de Gaykrant), films, tv-series en andere lifestyle programma’s en zal vanaf oktober te ontvangen zijn via de digitale kabel en via KPN Mine. XMO komt al eerder in de lucht namelijk vanaf medio augustus. Omdat het om twee zogenaamd premium kanalen gaat, te ontvangen via digitale tv, zullen liefhebbers zich hiervoor apart voor moeten abonneren. Kosten voor beide zenders zo'n 10,- euro per maand.
Categorie:
Tag(s):