donderdag, 23. augustus 2007 - 8:37

Nederland neemt afscheid van Jos Brink

Amsterdam

Jos brink, Entertainer, tv-presentator en voorganger in kerk de Duif in Amsterdam. Donderdag neemt Nederland afscheid van deze markante Amsterdammer. Na een kort ziekbed overleed Brink afgelopen vrijdag aan de gevolgen van darmkanker. Voor Carré stonden donderdagochtend ruim tweeduizend mensen die hem de laatste eer kwamen bewijzen.

Van 09.00 uur tot 11.00 uur kon het publiek afscheid nemen van de entertainer die opgebaard lag in Theater Carré. De rouwstoet ging via de Magere brug richting de Prinsengracht. Frank Sanders, de weduwnaar van Brink begeleide de kist te voet naar de kerk, net als vele bekende Nederlanders. De laatste tocht van Jos Brink werd er een met een staande ovatie van de vele toeschouwers.

In 'zijn' kerk de Duif aan de Prinsengracht, werd een rouwdienst gehouden. Door de enorme toeloop van publiek en pers was er geen doorkomen meer aan op de gracht en duurde het ook heel lang voor de kist met het stoffelijk overschot naar binnen gedragen kon worden.

Om 14.00 uur vertrok de stoet richting de Nieuwe Oosterbegraafplaats waar de teraardebestelling om 15.00 uur in besloten kring plaatsvond.
Categorie:
Tag(s):