zondag, 2. december 2007 - 13:55

Nederland op EURO 2008 tegen Frankrijk, Italië en Roemenië

(Elfvoetbal) Tijdens de loting van EURO 2008 in het Zwitserse Luzern is het Nederlands elftal groepshoofd geworden van Groep C. Tegenstanders zijn Frankrijk, Roemenië en Italië.

De eerste wedstrijd van Oranje is op maandag 9 juni tegen Italië. Nederland speelt alle wedstrijden in het Wankdorfstadion in Bern, het - nu geheel vernieuwde - stadion waar in 1954 de WK-finale tussen Duitsland en Hongarije werd gespeeld. Nederland-Frankrijk is op vrijdag 13 juni en Nederland-Roemenië op dinsdag 17 juni.

De openingswedstrijd vindt plaats op zaterdag 7 juni in het St. Jakob Stadion van Bazel. Zwitserland speelt dan tegen de Tsjechische Republiek. Het andere gastland, Oostenrijk, speelt een dag later in Wenen de eerste wedstrijd. Tegenstander is dan Kroatië. In hetzelfde Ernst Happel Stadion in Wenen is op zondag 29 juni om 20.45 uur ook de finale van EURO 2008.

Bondscoach Marco van Basten sprak na afloop van de loting voor het EK 2008 in Oostenrijk en Zwitserland van een zeer zware poule. "Dat lijkt mij wel. Ze spraken destijds van die andere poule (WK 2006 in Duitsland toen Oranje het in de groepsfase op moest nemen tegen Argentinië, Servië en Ivoorkust, red.) van de 'poule des doods', maar hoe moeten wij deze groep dan noemen? Het is de sterkste groep op dit EK."

Van Basten liet voor de camera's van de NOS ook weten deze week met de KNVB rond de tafel te gaan zitten om te praten over zijn toekomst. "Ik heb zelf al een beslissing genomen, maar daar ga ik nu verder niet op in. Eerst staat er nog een gesprek met de KNVB op de planning en na dat gesprek zal er naar buiten worden getreden."
Categorie:
Tag(s):