maandag, 26. november 2007 - 16:58

Nederland overspoeld met misleidende e-mails

Amsterdam

Momenteel worden er grote hoeveelheden misleidende e-mails verstuurd die vooral op het gevoel van de mensen proberen in te spelen. Zo wordt er een mail verstuurd met een verontrustende tekst 'dat er zich een nucleaire ramp zou hebben voorgedaan bij een atoomcentrale in de buurt van Amsterdam'.

'De overheid zou de ramp stil willen houden maar wie het naadje van de kous wil weten wordt uitgenodigd een link aan te klikken'. Hierdoor wordt u doorgestuurd naar een website gehost door een bedrijf uit Turkije. Om het bericht te kunnen lezen, moet u een plug-in downloaden. Wanneer u deze 'plug-in' installeert, wordt uw computer geïnfecteerd met een 'trojaans paard'. Dit 'trojaans paard' is er onder andere op gericht om uw bankgegevens te onderscheppen.

Door middel van een ander type mail proberen onverlaten vooral de mannen te verleiden om die plug-in te downloaden. De mail zou geschreven zijn door een Polina die op zoek is naar een 'sekspartner'. Wanneer men op de ingevoegde link klikt komt men op een website met een beeldschone dame. Ook hier moet u een 'plug-in' downloaden die uw computer mogelijk met een trojaans paard infecteert.

Wat kunt u hier aan doen

- Open de betreffende mailtjes niet maar verwijder deze direct.

- Zorg er voor dat u uw anti-virus programma regelmatig van updates voorziet.
Categorie:
Tag(s):