zondag, 14. oktober 2007 - 18:00

Nederland tweede in de hoofdrace

Jonny Reid heeft Jeroen Bleekemolen verslagen in het gevecht om de overwinning van de hoofdrace in Brno. De twee streden tot vlak voor het einde van de race om de overwinning. Bleekemolen lag lange tijd aan de leiding van de race, maar moest het uiteindelijk toch afleggen tegen Jonny Reid. Daarmee is Nieuw-Zeeland het eerste land die dit seizoen een dubbel weet te pakken.

Bleekemolen verzilverde zijn pole position door de leiding te pakken bij de start. Achter team Nederland was het echter hectisch. Adrian Zaugg van Zuid Afrika probeerde aan alle kanten Jeroen Bleekemolen voorbij te gaan. Verder waren het ook Groot-Brittannië en China die zich bemoeiden met de leidende positie.

Na de eerste ronde was er geen gevaar meer voor team Nederland. Jeroen Bleekemolen bouwde een relatief grote voorsprong op voor de eerste pitstops. Sommige ronden won de Nederlander zelfs met meer dan een seconde per rondje. Mede dankzij Adrian Zaugg die de snelheid er niet echt in had zitten vanaf de tweede plek en op die manier een treintje vormde met Groot-Brittannië, China, Zwitserland en de winnaar van de sprintrace Nieuw-Zeeland.

Na de eerste pitstops waren het Nederland en Nieuw-Zeeland die streden om de koppositie. Nieuw-Zeeland had een geweldige pitstop en haalde op die manier Zuid Afrika, Groot-Brittannië, China en Zwitserland in.

Achter Nederland en Nieuw-Zeeland streden Groot-Brittannië, Frankrijk en Zuid Afrika met elkaar om het laatste podiumplekje. Eerst was het Groot-Brittannië dat een poging deed op Zuid Afrika. Maar Robbie Kerr zag zijn actie mislukken en verloor daardoor ook nog een positie op Nicolas Lapierre van team Frankrijk. Vervolgens zag ook Lapierre zijn actie mislukken. De Fransman moest ervoor over het gras en gaf op die manier Robbie Kerr zijn positie weer terug. De Brit plande vervolgens meteen een actie op Adrian Zaugg. Dit keer met succes. Nadat Kerr de Zuid-Afrikaan voorbij was passeerden vervolgens meerdere coureurs Zaugg.

Lang kon Kerr van zijn gewonnen positie niet genieten. De Brit besloot een pitstop te maken en verloor vele plaatsen. Intussen waren Nederland en Nieuw-Zeeland hevig met elkaar in gevecht, maar Bleekemolen wist voor de auto van Nieuw-Zeeland te blijven.

Zodra de tweede pitstop gemaakt kon worden besloot Nederland meteen zijn tweede en laatste pitstop te maken. Nieuw-Zeeland besloot nog enkele ronden door te gaan. Nadat ook Jonny Reid zijn pitstop had gemaakt kwam de Nieuw-Zeelander terug voor de neus van Jeroen Bleekemolen. Vanaf dat moment was het gedaan en kon Jonny Reid weg rijden van Bleekemolen en de zege veilig stellen.

Vietoris van team Duitsland kwam na zijn tweede stop pal achter Adam Kahn van team Pakistan terecht. De Duitser probeerde met al zijn capaciteiten de Pakistaan in te halen maar zag vele acties mislukken. Pas nadat Kahn de pitstraat opzocht voor zijn pitstop had Vietoris vrij baan.

Nieuw-Zeeland won uiteindelijk de race voor team Nederland. Daarachter eindigde Neel Jani namens Zwitserland op de derde plek. De Zwitser kon Confu Cheng van team China nipt voorblijven. Als vijfde kwam Frankrijk over de finish voor Adam Carroll die vanaf de achttiende startplek naar een prima zesde plaats reed. De overige punten gingen naar Brazilië, Duitsland, India en Italië.

Met de dubbel van Nieuw-Zeeland heeft het land nu ook de koppositie in het klassement overgenomen van Zuid Afrika. Nieuw-Zeeland heeft nu 37 punten. Eén meer dan Zuid Afrika dat nu de tweede plek inneemt. Groot-Brittannië en Nederland volgen met 31 punten.
Categorie:
Tag(s):