maandag, 12. november 2007 - 13:53

Nederlandse Douane ’s werelds efficiëntste

Uit onderzoek van de Wereldbank blijkt de Nederlandse Douane de meest effici ënte Douaneorganisatie ter wereld te zijn. In het onderzoek ondervroeg de Wereldbank 800 vervoerders en andere logistiek specialisten van over de hele wereld naar hun ervaringen op een aantal logistieke gebieden. De afhandeling door de Douane was een van de 7 gebieden waarover de geïnterviewden een mening moesten geven.

Naast de afhandeling door de Douane zijn infrastructuur, competentie van de binnenlandse logistieke bedrijven, de tijd die een lading onder weg is naar de plaats van bestemming, de mogelijkheid om vervoer te regelen, “tracking en tracing� van vracht en de kosten van vervoer in het desbetreffende land onder de loep genomen. In de totale index eindigt Nederland op de tweede plaats achter Singapore.

Uit het onderzoek blijkt dat vervoerders en logistiek specialisten onder andere veel waarde hechten aan betrouwbaarheid en voorspelbaarheid van de logistieke keten. Daarbij wordt de douaneafhandeling en de afstemming van de diverse controles door overheidsinstanties als een belangrijk punt genoemd.
Provincie:
Tag(s):