dinsdag, 13. november 2007 - 21:44

Nederlandse primeur: SBS6 Kerstparade in Stadshart Almere

Almere

In Stadshart Almere vertrekt op 22 december om 17.00 uur de allereerste SBS 6 Kerstparade in Nederland. Almere is daarmee de eerste en enige stad in Nederland waar de sprookjesachtige stoet van prachtig verlichte praalwagens dit jaar rijdt. SBS 6 adopteert de Kerstparade als onderdeel van de uitgebreide kerstprogrammering op de zender. De keuze voor Almere komt voort uit het enthousiasme dat de gemeente vanaf het begin getoond heeft voor de parade en de centrale ligging van de stad. De Kerstparade is in België al zes jaar een begrip.

De SBS 6 Kerstparade laat zich het beste omschrijven als een stoet van prachtige praalwagens in de sfeer van kerst, winter en oud & nieuw. Zo is er een metershoge kerstman, een bijna 40 meter lange kersttrein met wagons, een bijzondere arrenslee en een grote champagnefles. De stoet wordt begeleid door dansers, mensen van het straattheater en diverse muzikanten. Ook diverse presentatoren van SBS 6 zullen aanwezig zijn op de wagens om het publiek gezellige feestdagen toe te wensen.

De SBS 6 Kerstparade start vanaf de Esplanade in Stadshart Almere. Vandaar gaat de stoet via Forum, Citadel en Schutterstraat naar de Grote Markt. Dan rijdt de Kerstparade via Marktmeesterstraat, Schoutstraat en Metropolestraat naar het Stationsplein en draait rechtsaf de Stationsstraat op. Vervolgens gaat het bonte gezelschap over het Stadhuisplein, Diagonaal en Forum weer terug naar de Esplanade.

Het Stadshart van Almere is dit jaar al vanaf 19 december gedompeld in een stralende kerstsfeer. Op alle pleinen in het centrum vinden tot aan de Kerst allerlei activiteiten plaats voor jong en oud: muziekoptredens, kerstmarkt, schaatsbanen, knutselmiddagen, Winterwonderland en nog veel meer. Het stralend hoogtepunt van het feest in het Stadshart is de Kerstparade op 22 december, vanaf 17.00 uur
Provincie:
Tag(s):