vrijdag, 15. juni 2007 - 13:10

Nederlandse Vesting-stedendagen

Megen

Zaterdag en zondag worden de Nederlandse Vestingstedendagen gehouden. Dit jaar staat het authentieke vestingstadje in het Brabantse Megen centraal. Deze gemeente viert dit jaar haar 650ste bestaan. Het vormt dit weekend het decor voor theatergroepen die het middeleeuws leven in beeld brengen. Zaterdag om elf uur werd de aftrap gegeven voor alle feestelijkheden.

Historische verenigingen uit de diverse vestingsteden bieden met kanonnen op de dijk ‘weerstand aan de vijand’. Er wordt een compleet middeleeuws kampement opgebouwd waar demonstraties voor het publiek worden gegeven zoals zwaardvechten, pijl en boogschieten, middeleeuws koken en ambachten;een prachtig schouwspel voor jong en oud.

Daarnaast zullen kwakzalvers, muziekgroepen, goochelaars, vuurspuwers, koorddansers en gilde groepen op. Op de rivier de Maas geven een groot aantal authentieke, historische schepen een beeld van het leven en werken op het water.

De Vereniging Nederlandse Vestingsteden presenteert zich met dit jaarlijks terugkerend evenement elk jaar in een andere vestingstad.

De gemeente Oss heeft binnen haar grenzen de vestingstadjes Megen en Ravenstein.
Ter gelegenheid van de viering van ‘Megen, 650 jaar stad’ concentreren de activiteiten zich in Megen. Maar via een bootverbinding is ook het vestingstadje Ravenstein betrokken bij de festiviteiten.

De inwoners van Megen hebben een belangrijk aandeel in de festiviteiten. Zij maken maar liefst 100 banieren en zijn in middeleeuwse kleding present.
Provincie:
Tag(s):