dinsdag, 7. augustus 2007 - 16:01

Negen aanhoudingen rondom Draai van de Kaai

Roosendaal

Rondom het wielerevenement Draai van de Kaai heeft de politie maandagavond- en nacht negen aanhoudingen verricht. Het was een druk bezocht evenement en over het algemeen heerste er een gemoedelijke sfeer onder de bezoekers en stappers. De aanhoudingen werden verricht vanwege het verstoren van de openbare orde, belediging en het niet opvolgen van een bevel tot vordering. Alle negen verdachten zijn weer op vrije voeten.

Bij een vechtpartij op de Markt werden twee Roosendalers (15 en 21 jaar) aangehouden. Op het Kadeplein vond ook een vechtpartij plaats. Daarbij werd een 43-jarige Roosendaler aangehouden. Ook zijn zoon (leeftijd onbekend) die had gevochten, werd in de boeien geslagen. Bij dit incident bemoeiden veel omstanders zich met het werk van de politie. Met politiepaarden en politiehonden maakten agenten ruimte om het opstootje te kunnen oplossen.

Een 43-jarige Spundelnaar gaf geen gehoor aan een bevel tot vordering en ook na enkele tikken met een wapenstok, bleef hij staan. Uiteindelijk werd hij door diensthond Nero gebeten. Ook een 20-jarige Roosendaler werd aangehouden, omdat hij probeerde de aanhouding van de eerdergenoemde 43-jarige Roosendaler te voorkomen.

De andere aanhoudigen betroffen vergrijpen als wildplassen en beledinging van agenten.
Provincie:
Tag(s):