zaterdag, 19. mei 2007 - 9:28

Negen auto-inbraken

Lelystad

Op de Zevenwouden is dinsdagochtend ingebroken in negen auto’s. De buit bestond met name uit navigatie tomtoms. Ook andere spullen die in de auto’s waren achtergelaten zijn gestolen. De politie is een onderzoek gestart en verzoekt burgers om een aantal preventietips in acht te nemen:

Neem altijd de waardevolle apparatuur mee uit de auto. Dit geldt overigens ook voor (het frontje van) de radio/CD-speler en andere kostbaarheden als tas, telefoon en autopapieren.

Moet er toch door omstandigheden apparatuur achter in de bagageruimte van de auto blijven, zorg dan dat de eventuele bluetoothfunctie altijd uit staat. Dieven kunnen anders via het bluetoothsignaal achterhalen of er iets achterin ligt.

Haal ook houders van bijvoorbeeld navigatieapparatuur uit de auto. Veeg de plek waar een zuignap op het raam of het dashbord zat schoon. Dit zijn immers aanwijzingen dat er navigatieapparatuur in de auto aanwezig kan zijn.

Parkeer zoveel mogelijk op een goed verlichte parkeerlocatie, zodat de auto in het zicht blijft. Het liefst op een bewaakte parkeerplaats. Hier wordt aantoonbaar minder vaak ingebroken.

Registreer van tevoren de gegevens zoals merk en serienummers van de waardevolle bezittingen in de auto. Gebruik hiervoor de gratis registratiekaart van de politie. De kans dat de gedupeerde spullen later terugkrijgt, is hiermee aanzienlijk groter.
Provincie:
Tag(s):