donderdag, 30. augustus 2007 - 7:23

Negen Europese universiteiten ondertekenen samenwerkings-verband

Nijmegen

Op vrijdag 7 september ondertekenen vertegenwoordigers van negen universiteiten uit acht Europese landen het charter van het International Research Universities Network (IRUN). IRUN is een nieuw internationaal academisch netwerk tussen universiteiten dat studenten optimaal wil voorbereiden op een internationale toekomst.

IRUN zal de bestaande samenwerking tussen de negen universiteiten uitbreiden en de uitwisseling van studenten en docenten stimuleren en verder ontwikkelen. De ondertekening van het samenwerkingsverband vindt plaats tijdens een plechtige academische zitting in de Aula van de Radboud Universiteit Nijmegen, Comeniuslaan 2.

Tijdens die bijeenkomst zal prof. Dominique Breillat van de Université de Poitiers spreken over het belang van internationale samenwerking tussen onderzoeksuniversiteiten voor hun academisch onderwijs. Namens de gemeente Nijmegen spreekt mevrouw Hannie Kunst, wethouder van onderwijs; namens de studenten van de negen universiteiten Jonas Rietbergen.

In de middag discussiëren studenten van de negen universiteiten over studeren in het buitenland en over vooroordelen jegens elkaar. De gemeente Nijmegen ontvangt tegelijkertijd de vertegenwoordigers van de universiteiten en de diverse steden. ’s Avonds biedt de burgemeester van Nijmegen alle gasten een diner aan, daarmee het belang onderstrepend dat de gemeente Nijmegen hecht aan het nieuwe internationale netwerk IRUN.

De leden van het International Research Universities Network zijn:
Jagiellonian University in Krakow, Peter Pazmany Catholic University (Budapest)

Radboud University Nijmegen, University of Barcelona, University of Duisburg-Essen,

University of Glasgow, University of Münster, University of Poitiers, University of Siena

IRUN is mede tot stand gekomen door de Radboud Universiteit Nijmegen.
Provincie:
Tag(s):