dinsdag, 27. november 2007 - 14:07

Negen personen vervolgd voor dealen van drugs

Dordrecht

Het OM Dordrecht gaat zes meerderjarige en drie minderjarige verdachten vervolgen voor het dealen van harddrugs in de gemeenten Hendrik Ido Ambacht en Zwijndrecht. Het gaat om zes meerderjarige verdachten waaronder één vrouw, variërend in de leeftijd van 20 jaar tot en met 29 jaar.

Vier van hen komen uit Zwijndrecht, één uit Hendrik Ido Ambacht, één uit Hellevoetsluis en één uit Rotterdam. De drie minderjarige verdachten zijn 16 en 17 jaar (2 verdachten) en komen uit Hendrik Ido Ambacht. Eén 17-jarige is een vrouw.

De politie Zuid Holland Zuid is n.a.v. meldingen van drugsoverlast en informatie over dealen vanuit een woning in Hendrik Ido Ambacht in augustus 2007 een onderzoek gestart. Het onderzoek wees uit dat er vanuit twee woningen in Hendrik Ido Ambacht en Zwijndrecht harddrugs werd verhandeld. Ook werd drugs verkocht op diverse locaties waar de doelgroep, met name jongeren, zich bevonden. Verder werd op bestelling drugs geleverd.

In de twee woningen werd op 7 september jl tijdens een doorzoeking XTC (63 en 87 pillen), cocaïne (6 gram) en hennep (2 gram) in beslaggenomen. Tevens werd een aantal wapens in beslaggenomen.

Op 4 december 2007 staan de meerderjarige verdachten op de meervoudige kamerzitting gepland. Vier van hen zitten nog in voorlopige hechtenis. De drie minderjarige verdachten staan op 10 december 2007 op de besloten kinderrechterzitting gepland. Geen van hen zit in voorlopige hechtenis.
Provincie:
Tag(s):