woensdag, 28. november 2007 - 13:10

Negen verdachten aangehouden voor handel in illegaal vuurwerk

Haarlem

Het Interregionaal Milieuteam van de Bovenregionale Recherche Noordwest en Midden Nederland heeft vorige week negen verdachten aangehouden die zich bezig hielden met de handel in (illegaal) vuurwerk. Daarbij is in totaal 1750 kilo vuurwerk in beslag genomen.

De verdachten zijn vier Haarlemmers, een 36-jarige vrouw en drie mannen van respectievelijk 23, 29 en 42 jaar. Er zijn zoekingen verricht in auto's van de verdachten, in een woning aan het Louis Hartzplein, in een garagebox aan de Jan Sluyterlaan en in een woning aan de Amsterdamsevaart.

In de woning aan het Louis Hartzplein lag een kleine hoeveelheid vuurwerk, terwijl bij de woning aan de Amsterdamsevaart circa 1000 kg illegaal vuurwerk werd aangetroffen. Daarnaast vond de politie in die woning nog een hennepkwekerij. Er zijn 245 plantjes en apparatuur in beslag genomen. De stroom voor deze kwekerij bleek illegaal te worden afgetapt. De planten en apparatuur zijn inmiddels vernietigd. De hoofdverdachte van deze handel is door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. De overige verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

Bij een eerdere vuurwerktransactie zijn de verkoper en de koper van dit vuurwerk aangehouden. Het gaat om een 22-jarige man uit Obdam en een 31-jarige man uit Heerhugowaard. Verder zijn er nog drie medeplichtingen aangehouden, mannen van 22, 28 en 36 jaar uit Heerhugowaard. Bij deze transactie werd vervolgens in een garagebox circa 600 kg illegaal vuurwerk aangetroffen en in een schuur in een flatgebouw nog eens 150 kg. Gezien de aangetroffen hoeveelheid vuurwerk en de gebruikte opslagplaatsen heeft dit tot brand/explosief gevaarlijke situaties geleid. De aangehouden verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld.
Provincie:
Tag(s):