dinsdag, 25. december 2007 - 15:09

Negen woningen ontruimd door kelderboxbrand

Soest

Een hevige rookontwikkeling als gevolg van een felle brand in een kelderbox leidde ertoe dat brandweer en politie op kerstavond bewoners van negen flatwoningen aan de Weegbreestraat in Soest uit hun huis haalde. Zij konden na ruim twee uur terug naar hun woning, waarin een forse roetaanslag was ontstaan. De oorzaak van de brand moet vermoedelijk worden gezocht in een koelvitrine die in de kelderbox stond.

De brand werd omstreeks kwart over tien gemeld. Aanvankelijk leek de brand mee te vallen, maar bij het openen van de box aan de achterzijde kwamen plotseling kolkende rookwolken naar buiten, gevolgd door hoog oplaaiende vlammen. De brandweer schaalde op grond van de heftigheid van de brand en het opvangen van de bewoners op naar middelbrand. Burgemeester Arie Noordergraaf en de ambtenaar rampenbestrijding kwamen ter plaatse bij het opvangpunt van de bewoners.
Nadat de brandweer het vuur had geblust, kwam een medewerker van de Stichting Salvage de schade opnemen. Deze loopt in de vele duizenden euro’s. De gehele inventaris van de kelderbox ging verloren.
Provincie:
Tag(s):