vrijdag, 13. april 2007 - 22:20

Nepagenten betrapt

Terneuzen

De politie heeft vrijdag twee mannen van 19- en 22 jaar afkomstig uit Sas van Gent aangehouden omdat zij zich voordeden als “echte� agenten.
De afgelopen weken “surveilleerden� beide mannen regelmatig in een auto over de wegen rond Terneuzen, voornamelijk op de Tractaatweg en langs het kanaal.

De auto waarin ze reden was voorzien van een blauw zwaailicht en blauwe knipperlichten. Ze droegen ook kleding voorzien van het politielogo en hadden beiden een “oortje� in.

Als ze tijdens hun missie zagen dat andere weggebruikers een verkeersovertreding maakten, werden deze aan de kant gezet. Bij het aanspreken deden ze zich voor als agenten en deelden zelfs boetes uit die ze uitschreven op papier voorzien van het politielogo. Nederlanders kregen een “bon� uitgereikt en hen werd gezegd dat ze de acceptgiro binnenkort thuis konden verwachten.

Enkele Belgische bestuurders moesten gelijk hun “boete� betalen. Als ze niet genoeg contant geld bij zich hadden, gingen ze mee naar een pinautomaat.

Bij huiszoeking in de woning van een van de verdachten werd alles wat betreking heeft op het valselijk uitgeven als agent (de uniformen, legitimatie, headsets en blauwe lampen) in beslaggenomen. De beide mannen zijn na verhoor en opmaken van proces-verbaal inmiddels weer in vrijheid gesteld.
Provincie:
Tag(s):