donderdag, 29. november 2007 - 11:28

Netwerk pinpasfraudeurs opgerold

Breda

De Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) heeft dinsdag 27 november onder leiding van het Openbaar Ministerie in Breda, twee mannen en een vrouw in Amsterdam aangehouden. De BRZN vermoedt dat deze drie verdachten de kern vormen van een georganiseerd crimineel netwerk, dat voor honderdduizenden euro’s met pinpassen heeft gefraudeerd.

De drie verdachten van 47 jaar, 48 jaar en 31 jaar zijn woonachtig in Amsterdam. Dit drietal was sinds juli 2006 tot en met heden op grote schaal actief op het gebied van pinpasfraude. In heel Nederland werden brieven en bankpassen uit brievenbussen gehengeld. Door middel van valse identiteitsbewijzen werden de pincodes bij postkantoren bemachtigd. Nadat het pasje met bijbehorende pincode in het bezit van de verdachten was, werd de rekening van de benadeelde zo gauw mogelijk geplunderd.

De BRZN heeft, in samenwerking met de Bovenregionale Recherche Amsterdam-Amstelland en het korps Noord Holland Noord, de woningen van de verdachten doorzocht. Hierbij werden onder andere een aanzienlijk geldbedrag, sieraden, gsm’s en computers en twee auto’s in beslag genomen.

De pinpasfraude werd hoofdzakelijk gepleegd in de steden Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Alkmaar, Middelburg en Tilburg. De BRZN heeft ruim tachtig zaken aan het licht gebracht, waarbij voor een totaalbedrag van ruim €700.000,- is gefraudeerd. Meerdere aanhoudingen in dit onderzoek worden niet uitgesloten.

De BRZN is dit onderzoek gestart naar aanleiding van een onderzoek afkomstig uit het korps Midden West Brabant. In totaal werden 12 personen ingezet voor dit onderzoek.
Provincie:
Tag(s):