dinsdag, 4. september 2007 - 21:57

New Dutch Design in kasteel met visie

Amsterdam

Voor de Woonbeurs Amsterdam editie 2007 heeft een deskundige jury - Hans Meijs, coördinator kunstzaken van Interpolis / Achmea, Bregje Lampe, journaliste Het Parool, en Wieki Somers, vormgeefster - weer een indrukwekkende selectie gemaakt van werk van Nederlandse ontwerpers.

Deze fascinerende ontwerpen van, als Richard Hutten, Bertjan Pot, Marcel Wanders, Hella Jongerius, Ulf Moritz, Tjeerd Veenhoven, Piet Boon, Lambert Kamps, Joris Laarman, Ineke Hans, Dick van Hoff, Ted Noten, Elise Rijnberg, Scholten en Baijings, Jorre van Ast, Kiki van Eijk en Studio Job, zijn vol lof ontvangen tijdens de Salone Internazionale del Mobile in Milaan en nu voor het eerst gezamenlijk te zien in Nederland tijdens de Woonbeurs Amsterdam.

stijlinstituut amsterdam tekende voor het ontwerp van de monumentale tentoonstellingsinrichting, gemodelleerd naar het Castello Sforcesco in Milaan. Vederlicht en beschermend tegelijk, om de uitgesproken vormentaal van de ontwerpen in alle soberheid en ingetogenheid tot recht te laten komen. Klaar om bestormd te worden.

Naast de tentoongestelde werken biedt dit inspirerende moderne kasteel ook ruimte en gelegenheid om de visie van de ontwerpers uit eerste hand te vernemen en alle vooraanstaande vormgeving in de prachtige boeken van stijlspecialist boekhandel Mendo na te slaan en aan te schaffen.
Categorie:
Tag(s):