zondag, 16. december 2007 - 13:52

Niaz keurmerk voor Medisch Centrum Alkmaar

Alkmaar

Het Medisch Centrum Alkmaar heeft de NIAZ accreditatie gekregen. Dit keurmerk voor ziekenhuizen is voor één jaar toegekend aan het MCA. Het ziekenhuis wordt daarmee aangemerkt als een kwaliteitsziekenhuis, waar patiënten terecht kunnen voor uitstekende zorg en waar medewerkers en specialisten werken volgens nauwgezette afspraken en procedures.

Dat stelden de NIAZ-auditoren mevrouw H. Beaard (directeur bureau NIAZ) en de heer B. de Vries (voorzitter Commissie kwaliteitsverklaringen NIAZ) tijdens een feestelijke bijeenkomst afgelopen week in het MCA.

De voorzitter van de Raad van Bestuur van het MCA Hans Kedzierski is zeer blij met het behaalde resultaat Volgens hem is het MCA het enige topklinische ziekenhuis boven het Noordzeekanaal en staat voor alle inwoners van deze regio garant voor zorg van hoge kwaliteit. Het MCA ontving de NIAZ-accreditatie voor één jaar.

Het ziekenhuis heeft een aantal verbeterpunten van het NIAZ doorgekregen om de ziekenhuisorganisatie verder te stroomlijnen. Als deze punten in december 2008 uitgevoerd zijn ontvangt het MCA de accreditatie voor een periode van vier jaar.
Provincie:
Tag(s):