dinsdag, 10. juli 2007 - 11:32

Nieuw beeld voor Amstelveen

Amstelveen

De gemeente Amstelveen plaatst vandaag, dinsdag 10 juli ‘Monsieur Hulot’ in de vijver van de Stadstuinen. Het bronzen beeld is van kunstenaar Joost van den Toorn.

In opdracht van de gemeente Amstelveen ontwierp kunstenaar Van den Toorn een beeld voor de vijver van de Stadstuinen. Het is ongeveer drie meter hoog en komt op een sokkel. De locatie kwam tot stand in overleg met de architect van de Stadstuinen. Het beeld is een reflectie van een mannetje dat voor zich uitstaart en is geïnspireerd op een personage uit een aantal films van de franse cineast Jacques Tati (1907 – 1982).

Hoewel Van den Toorn benadrukt dat iedereen er wat anders in mag zien. Het gaat om monsieur Hulot, gespeeld door Tati zelf. Hulot is een stuntelige man die in aanraking met techniek van alles fout laat gaan. Als basis diende de film Mon Oncle uit 1958, een komedie waarin onder meer decadentie, moderniteit en hebzucht centraal staan.

Van den Toorn studeerde aan de Rietveld Academie, won in 1990 de Leonardo da Vinci Award en is commissielid Fonds voor Beeldende Kunsten, Bouwkunst en Vormgeving. Hij heeft meer dan twintig solotentoonstellingen op zijn naam staan.

De officiële onthulling vindt plaats in de loop van de maand augustus.
Provincie:
Tag(s):