woensdag, 19. september 2007 - 17:33

Nieuw distributiecentrum voor Zuid-Limburgse ziekenhuizen

Heerlen

Het Atrium Medisch Centrum in Heerlen, het academisch ziekenhuis in Maastricht (azM) en Orbis (Sittard-Geleen) gaan samen een groot deel van hun logistiek in handen leggen van distributeur DSV/Frans Maas. Deze zal daartoe een regionaal distributie-centrum (RDC) bouwen voor de drie ziekenhuizen in Zuid-Limburg. Verwachting is dat het RDC rond 1 juni 2008 operationeel kan zijn.

De magazijn en doorlevergoederen die de drie ziekenhuizen bestellen komen vanaf 1 juni 2008 aan in het RDC. Daar worden de orders van de ziekenhuisafdelingen gebundeld tot pakketjes. De ritten van de meeste vrachtauto’s die nu nog het ziekenhuisterrein oprijden worden daarmee overbodig; zij rijden immers nog maar tot bij het RDC. Vrachtauto’s van het RDC bezorgen de gewenste goederen vervolgens naar wens volgens afgesproken frequentie één of meerdere keren per etmaal op de ziekenhuislocaties.

Logistiek expert DSV/Frans Maas overweegt het distributiecentrum te bouwen op een centrale plek in Limburg, waarschijnlijk in Born; de distributeur hoopt namelijk dat in de toekomst nog meer ziekenhuizen bij dit initiatief aansluiten.
Provincie:
Tag(s):