woensdag, 27. juni 2007 - 17:08

Nieuw eindbod Sappi deugt, acties opgeschort

De vakbond CNV Papier en karton - onderdeel van de CNV BedrijvenBond - schort de voor vrijdag aangekondigde acties bij papiermaker Sappi Netherlands op. Het nieuwe eindbod, waarmee de werkgever woensdag 27 juni op de proppen kwam, is dusdanig substantieel beter dat onderhandelaar Frans ten Broeke daar de leden opnieuw over wil raadplegen.

Er ligt een aanbod voor een cao voor 27 maanden met terugwerkende ingang tot 1 april 2007. Tot en met gisterochtend dreigden de onderhandelingen over een nieuwe cao uit te lopen op acties en stakingen. Pas toen kwam Sappi met een beter bod ter vervanging van het ondermaatse eindbod van 23 mei, destijds aanleiding tot het ultimatum.

Onderhandelaar Ten Broeke is verheugd dat in het nieuwe eindbod het gewraakte artikel 50 - de ouderenregelingen en seniorendagen - onwrikbaar in de cao zijn ondergebracht. Het was met name om dit onderdeel dat de personeelswoede hoog opliep. Verder biedt de onderneming, met vestigingen in Maastricht en Nijmegen, nu:

· cao van 1 april 2007 tot en met 30 juni 2009

· verhoging van de salarissen met 3 procent per 1 april 2007 en nog eens 3 procent per 1 april 2008

· studie voor leeftijdsbewust personeelsbeleid, waarbij de landelijke uitkomsten van de VNP-studie worden toegepast op bedrijfsniveau van Sappi Netherlands (maatwerk) met accenten op communicatie, uitvoering en draagvlak in de gehele organisatie. Er is geen inleververplichting van de seniorendagen. De uitkomst van de studie dienst als basis voor de cao na 2009.

Onderhandelaar Frans ten Broeke van CNV Papier en karton noemt dit "een veel beter bod. Een bod bovendien dat dusdanig afwijkt van het eerder gebodene dat ik dit opnieuw integraal wil voorleggen aan mijn leden. Dat gebeurt op zo kort mogelijke termijn. Onze inspanningen en ons protest aan de poort tegen eerdere voorstellen van Sappi zijn niet voor niets geweest. Dat stemt me tevreden."
Provincie:
Tag(s):