vrijdag, 28. september 2007 - 20:13

Nieuw markant gebouw; De Tasmantoren

Groningen

Met een hoogte van circa 75 meter zal de Tasmantoren een markant gebouw in Groningen worden. In de woontoren komen zo'n 250 woningen. Bij de bouw wordt nadrukkelijk rekening gehouden met duurzaamheid. Zo kent de Tasmantoren onder meer een warmte-koude opslag, balansventilatie met warmteterugwinning, zonnecollectoren en afkoppeling van regenwater.

De Tasmantoren wordt gebouwd aan de Regattaweg en kent een scala aan appartementen waarvan de grootte varieert van 85 m2 tot 217 m2. De prijzen zitten in het middeldure en dure segment van de woningmarkt.
De koop start naar verwachting in december 2007 en de eerste palen gaan in maart van het volgend jaar de grond in. Het project is een particulier initiatief op eigen grond. Het Groningse architectenbureau Scheffer en Van der Wal tekende voor het ontwerp.

Het plan Waterknoop is onderdeel van de Eemskanaalzone. Na de vestiging van de Ikea aan de Sontweg en kortgeleden de start van de bouw van de Kop van Oost wordt de volgende mijlpaal bereikt. De bouw van de Tasmantoren. De specifieke vorm van de woontorens èn de locatie op het kruispunt van het Eemskanaal met het Winschoterdiep/van Starkenborghkanaal maken dat het appartementencomplex een landmark wordt voor de Eemskanaalzone.
Provincie:
Tag(s):