woensdag, 17. oktober 2007 - 20:13

Nieuw-Wolfslaarlaan krijgt dynamische bussluis

Breda

Na twee consultatieperiodes heeft het college van burgemeester en wethouders besloten in de Nieuw-Wolfslaarlaan / Bavelslaan nabij de Bavelse Leij een dynamische bussluis aan te leggen. Hier was eerst een gewone bussluis voorzien. Wethouder Willems van verkeer: ‘Met deze bussluis kunnen bussen in beide richtingen rijden, terwijl auto’s Nieuw Wolfslaar ook langs die route kunnen verlaten. Ik denk dat hiermee de belangen in de wijk en omgeving het best worden behartigd’. Het ontwerp van de dynamische bussluis ligt vanaf maandag ter inzage.

De dynamische bussluis zorgt ervoor dat alleen de bus en hulpdiensten in beide richtingen gebruik maken van de route Bavelselaan / Nieuw-Wolfslaarlaan. Autoverkeer kan alleen in de richting IJpelaar Nieuw Wolfslaar verlaten en niet via deze route terugrijden. Auto’s kunnen Nieuw Wolfslaar alleen nog via de Thoornseweg in- en uitrijden. Met de dynamische bussluis ontstaan geen nieuwe sluiproutes door de woonwijken en is het effect op verkeersintensiteit en veiligheid op andere wegen minimaal.

Aan beide kanten van de bussluis is wel tweerichtingverkeer toegestaan, zodat bewoners van de Nieuw Wolfslaarlaan en Bavelselaan in beide richtingen hun woning kunnen bereiken en verlaten. Met het ontwerp voor de dynamische bussluis komt de gemeente tegemoet aan de belangrijkste bezwaren van de bewoners van Nieuw Wolfslaar om te zorgen voor twee reguliere ontsluitingen de wijk uit.
Provincie:
Tag(s):