vrijdag, 28. september 2007 - 15:25

Nieuw Wonen Friesland kiest voor aardgas

Leeuwarden

Op 28 september heeft Nieuw Wonen Friesland zeven nieuwe aardgasauto’s in gebruik genomen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst overhandigde wethouder Yvonne Bleize de sleutels aan directeur Fred de Groot.

Wethouder Bleize zei in haar toespraak ontzettend blij te zijn met de weg die NWF met de aanschaf van de aardgasauto’s is ingeslagen. Bleize: ‘Leeuwarden wil koploper zijn op het gebied van milieuvriendelijkheid. Door initiatieven als deze van het bedrijfsleven zetten we een belangrijke stap in de goede richting. Rijden op aardgas biedt veel voordelen. Naast het milieuvriendelijke aspect is rijden op aardgas financieel aantrekkelijk. Daarnaast zijn de auto’s stiller in het gebruik.’

Nieuw Wonen Friesland heeft voor aardgasauto’s gekozen om de duurzaamheid in hun activiteiten te vergroten. Ook willen ze een positieve bijdrage leveren aan het milieu. De aandacht van de gemeente Leeuwarden aan dit onderwerp is voor NWF een positief zetje in de rug geweest. In de toekomst wil NWF nog meer bedrijfsauto’s op aardgas laten rijden. Een andere milieuvriendelijke maatregel wordt genomen door energiebesparende maatregelen in en om het kantoor te realiseren.
Provincie:
Tag(s):