vrijdag, 16. november 2007 - 19:44

Nieuwbouw Zwake 's-Gravenpolder kan van start

Borsele

De gemeente Borsele heeft de bezwaren tegen de bouwvergunning voor De Zwake in ’s-Gravenpolder opgelost met een nieuw parkeerplan. Aan de zijde van het Klimopplein en de Egelantierstraat komen nu zeventien extra parkeerplaatsen.

Binnen een paar weken kan nu met de voorbereidende werkzaamheden gestart worden aan de weg, riolering en kabels en leidingen. Direct daarop volgt de inrichting van het bouwterrein, zodat in de tweede week van 2008 het aannemersbedrijf Fraanje kan starten met de bouwwerkzaamheden.

Gedurende de bouwwerkzaamheden wordt het doorgaande autoverkeer langs sporthal De Zwake omgeleid. Voor voetgangers en fietsers zijn alternatieve routes aanwezig. De bewoners van de achterliggende wijk en direct betrokkenen aan de Langeweg zijn woensdag 14 november persoonlijk geïnformeerd.

De gemeente Borsele en R&B wonen zijn erg blij dat er gestart kan worden aan het project. De voorbereidende werkzaamheden en vergunningsprocedure hebben meer voorbereidingstijd gevergd dan was gepland.

De totale bouwperiode omvat twintig maanden. De planning is er opgericht dat men na de zomervakantie van 2009 weer gebruik kan maken van de splinternieuwe sport-, woon- en zorgaccommodatie.
Provincie:
Tag(s):