donderdag, 5. juli 2007 - 8:19

Nieuwe autosport stichting ambitieus

De in april opgerichte stichting Auto en Motorsport Eindewege heeft
ambitieuze plannen. Hun doel is het bevorderen en stimuleren van de auto en
motorsport in het algemeen.

De nieuwe stichting is opgericht door de organisators van Autocross Eindewege en Autocross Renesse, omdat zij meer willen dan de huidige autocross in Zeeland. Door meer afwisseling te bieden verwacht de organisatie meer bezoekers. De wedstrijden worden afgewisseld
met speciale activiteiten zoals b.v grasmaaierraces, Speedway, trikes, quads en andere demonstraties. De stichting wil zich onder andere onderscheiden door de amusementswaarde, hoge veiligheid, het aankleden met muziek en voorzieningen, speciale klassen zoals jeugd en damesklasse en het behoud van de regioklasse. Tevens zal de stichting zich inzetten voor het organiseren van speciale kampioenschappen. Daarnaast wil de organisatie na afloop een goede band op het podium.

De klassen waarin in 2007 in gereden kan worden zijn: Regioklasse -1600cc en Regioklasse -2000cc. Terug in de tijd is dit een simpele auto die van de weg af komt. Balken en gordel erin en gaan. De balken zijn vervangen door bouwstempels en dit levert in het algemeen bomvolle manches en veel spektakel op. Deze klasse is duidelijk bedoeld om lekker te kunnen crossen en zo min mogelijk kosten te maken. Verder de Toerwagenklasses -1600cc, -2000cc en -3800cc en natuurlijk niet te vergeten de jeugdklasse, damesklasse, kevers en sprinters.

Voor 2007 staan de volgende wedstrijden op de agenda:
18 augustus 's-Heer Arendskerke (Eindewege)
1 september 's-Heer Arendskerke (Eindewege)
22 september Geersdijk
Provincie:
Tag(s):