donderdag, 5. juli 2007 - 10:30

Nieuwe belijning op A9 weggespoeld: 89 kilometer file

Amstelveen

De nieuwe belijning, die in de nacht van woensdag op donderdag op de A9 ter hoogte van Holendrecht is aangebracht, is door de overvloedige regenval weggespoeld. De belijning maakt deel uit van de voorbereidende maatregelen voor de grootschalige werkzaamheden die vrijdag beginnen. Het probleem doet zich voor met de zwarte verf die over de witte lijnen is aangebracht. Dit wordt gedaan om de witte lijnen onzichtbaar te maken om dan de gele belijning aan te brengen. Dit heeft de VerkeersInformatieDienst (VID) donderdag bekendgemaakt.

Rijkswaterstaat is in afwachting van beter weer zodat er wederom belijning kan worden aangebracht. Tot die tijd is op de A9, tussen Diemen en Amstelveen, maar 1 rijstrook beschikbaar. Omdat dit voor de nodige hinder kan zorgen wordt het verkeer vanuit Diemen richting Schiphol/Den Haag en Amsterdam geadviseerd via de A1 en de A10 te rijden. Op de A10 zijn maatregelen genomen om het verkeer soepel te laten doorstromen.

Desondanks stond er donderdagochtend om 09.00 uur 89 kilometer file die aan de situatie op de A9 te relateren is, terwijl op diezelfde wegen normaal een kilometer of vijftien staat.
Provincie:
Tag(s):