dinsdag, 20. november 2007 - 15:39

Nieuwe bewegwijzering Axel

Axel

Op het vlak van toerisme en plattelandsontwikkeling zijn de inspanningen van de gemeente Terneuzen de komende tijd, onder meer, gericht op de verbetering van de toeristische infrastructuur. Zo zal de bewegwijzering naar toeristisch-recreatieve objecten en bezienswaardigheden in de hele gemeente worden vernieuwd.

De toeristische bewegwijzering zal bestaan uit bruine borden met witte letters, eventueel vergezeld van een zwart pictogram op een wit vlak. Aanleiding voor de vernieuwing was de behoefte aan verbetering van de vindbaarheid en bereikbaarheid van toeristisch-recreatieve voorzieningen.

Ook gemeentebrede actualisering en harmonisering van het systeem van bewegwijzering waren hard nodig. De nieuwe bewegwijzering is gebaseerd op een richtlijn voor toeristische bewegwijzering in de gemeente Terneuzen. In deze richtlijn wordt vermeld welke voorzieningen in principe voor bewegwijzering in aanmerking komen en waarom. Aan bedrijven uit de toeristische sector is gevraagd of zij belangstelling hebben voor bewegwijzering van hun bedrijf. De respons hierop bedraagt tot nu toe 25 procent.

In samenwerking met de VVV Zeeuws-Vlaanderen worden nieuwe routes gepresenteerd. Verder zal een aantal aantrekkelijke locaties in het buitengebied worden voorzien van een bankje of picknicktafel.
Provincie:
Tag(s):