vrijdag, 18. mei 2007 - 10:02

Nieuwe burgemeester voor Aalsmeer

Aalsmeer

De gemeenteraad verwacht voor midden juli het advies van de minister te vernemen en voor augustus in kennis gesteld te worden van het koninklijk besluit. Gisteravond werd duidelijk dat de gehele gemeenteraad in de heer Pieter Litjens de opvolger van Joost Hoffscholte ziet.

De raad nam daarmee de, eveneens unanieme, bevindingen over van de vertrouwenscommissie die onder voorzitterschap van het raadslid de heer Ad Verburg met 8 van in totaal 21 sollicitanten gesprekken heeft gevoerd. Daarbij kwam de heer Litjens duidelijk als de beste kandidaat voor Aalsmeer naar voren.

Over Pieter Litjens
De heer Litjens is momenteel wethouder in Stadsdeel Amsterdam Zuidoost (ca. 80.000 inwoners) sinds 2002 en portefeuillehouder financiën, economische zaken, sport en recreatie, beheer en milieu, en personeel en organisatie. Hij is tevens vice-voorzitter van het dagelijks bestuur van het stadsdeel.

De heer Litjens is lid van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD). Hij bereikt op 17 mei a.s. een leeftijd van 39 jaar, is gehuwd en vader van drie kinderen.
Provincie:
Tag(s):