woensdag, 18. april 2007 - 15:28

Nieuwe CAO ProRail 5,5% loonsverhoging

ProRail en de vakorganisaties FNV Bondgenoten, CNV BedrijvenBond en VHS, hebben op dinsdag 17 april jl. een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe CAO voor ProRail. De looptijd wordt twee jaar, van 1 maart 2007 tot 1 maart 2009. Er is een loonsverhoging afgesproken van 2,75% per 1 maart 2007 en 2,75% per 1 maart 2008. Dit hebben ProRail en de vakorganisaties woensdagmiddag laten weten.

Daarnaast zijn concrete afspraken gemaakt over onder meer employability en de invoering van resultaatgericht werken en belonen. De partijen zijn tevreden over het bereikte resultaat.

Er zijn ook afspraken gemaakt over een aanpassing van de onregelmatigheidstoeslag, een uitbreiding van individuele keuzemogelijkheden en een hogere reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer.

“We hebben een evenwichtig pakket arbeidsvoorwaarden afgesproken dat goed past bij de verbetering van onze prestaties en het belang dat wij hechten aan de ontwikkeling van onze medewerkers�, aldus Lysbet Donders, HRM-directeur van ProRail en voorzitter van de ProRaildelegatie.

Namens de vakorganisaties stelt Tonnie Nijenhuis, vakbondsbestuurder van FNV Bondgenoten dat “deze afspraken een verbetering zijn voor de werknemers van ProRail. Ze passen bij het bedrijf en bieden goed kansen voor de toekomst.�
Categorie:
Tag(s):