donderdag, 23. augustus 2007 - 9:50

Nieuwe fietsverbinding verkort route

Amerongen

De provincie Utrecht en Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug zijn gestart met de aanleg van een nieuwe fietsverbinding ter voorbereiding op het nieuwe Let de Stigterpad. Dit deel van het fietspad levert een directe verbinding op door de bossen aan de oostzijde van Amerongen. Voor fietsers betekent dit dat zij niet meer hoeven om te rijden via de provinciale weg N225 en de beschikking krijgen over een nieuwe route door het groen van de Utrechtse Heuvelrug.

Het Let de Stigterpad is een nieuwe fietsverbinding over het zuidelijke deel van de Utrechtse Heuvelrug met een totale afstand van 18 kilometer. Het fietspad is vernoemd naar mevrouw Let de Stigter, eerste voorzitter van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug (en oud burgemeester van de gemeente Maarn).

Het fietspad verbindt niet alleen bestaande fietspaden aan elkaar, maar zorgt ook voor nieuwe fietsmogelijkheden tussen de woonkernen op de Heuvelrug. Het fietspad volgt de rug van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug waardoor er een doorgaande fietsroute ontstaat via bos en heidelandschap.
Provincie:
Tag(s):