donderdag, 2. augustus 2007 - 11:27

Nieuwe Goudkust Criterium; 3e etappe Internationale Jeugdtour Assen

Assen

Ook woensdag verzamelden de renners zich weer strijdlustig en enthousiast aan de start om, dit jaar voor het eerst, het Goudkust Criterium te rijden aan het parcours Vredeveldseweg.

In Categorie I werd hard gekoerst. Het peloton viel hierdoor al gauw uit elkaar en er ontstond een kleine kopgroep. Vincent Hoppezak pakte de overwinning, gevolgd door Fleur Nagengast en Maikel Zijlaard.

In Categorie II ontstond vlak voor de finish een massasprint en kwam Jens Dekker wederom als 1e over de eindstreep. Rick de Vries finishte als 2e en verdiende hiermee de groene trui! Als 3e finishte Cor Weerman.

Simone Kikkert won in Categorie IV met vlak achter haar, als 2e, Jesse van den Enden en de Duitser Alexander Becker finishte als nummer 3. De witte truidrager, Jordi Talen, kwam helaas ten val en kwam hierdoor op achterstand binnen.

In Categorie V heerste lange tijd een kopgroep van zo'n 30 renners. Na een keiharde sprint, finishte Mikkel Refsjoh Andersen Mikkel als 1e met, op enkele honderdste van seconden, daarachter Nino Honigh en als 3e Natasja Heijting.

In Categorie VI moest Erik Kramer 2 keer van wiel wisselen. In het begin van de wedstrijd zat hij nog vooraan te rijden. Vele ronden reed Ricardo van Dongen op kop.
Het peloton joeg flink op hem, maar ze konden hem niet meer terugpakken, en nipt won Van Dongen van Jan-Willem Welter, de geletruidrager.

In Categorie VII rijdt Oliver Rossi al snel weg van het peloton. Rossi verkeert in grote vorm en uiteindelijk finished hij 48 seconden voor de nummer 2, Steven Lammertink.
Als 3e kwam Ivar Slik over de finishlijn.

Ook bij de Nieuwelingen Meisjes werd er hard gekoerst. Amy Pieters kwam als 1e over de eindstreep en is nu leider in het Algemeen Klassement met 6 seconden voorsprong. Natasja de Froome finishte als 2e en Katie Fearnehough werd nummer 3.

Bij de Junioren kwamen zo'n 6 renners ten val doordat zij te dicht langs de kant fietsten. Hierbij is ook nog een toeschouwer gewond geraakt. Mats Andersson, Lennart Haas en Harm de Vries moesten door de valpartij helaas de koers verlaten. De overige renners konden gelukkig de wedstrijd uitrijden.
Provincie:
Tag(s):