dinsdag, 2. oktober 2007 - 15:01

Nieuwe hoogspannings-kabel voor Haaksbergen

Haaksbergen

De kans op een nieuwe langdurige stroomstoring in de gemeente Haaksbergen is over ruim twee jaar vrijwel verleden tijd. Tussen Oele en Haaksbergen komt binnen enkele jaren een nieuwe ondergrondse hoogspanningskabel. Dat heeft de directie van Essent Netwerk BV laten weten aan het college van B & W.

Met de aanleg van de hoogspanningskabel tussen Oele en Haaksbergen wordt de zekerheid van de elektriciteitsvoorziening in de gemeente drastisch verbeterd. Haaksbergen ligt dan niet langer aan een zogeheten uitloper van het hoogspanningsnet.

Met de aanleg van de hoogspanningskabel is een investering gemoeid van ongeveer tien miljoen euro. De Raad van Commissarissen van Essent gaf groen licht voor deze investering, omdat met de aanleg van de kabel tussen Haaksbergen en Oele ook een capaciteitsknelpunt voor een groter deel van Twente wordt opgelost.


Essent Netwerk BV hoopt wanneer alle vergunningen tijdig rond zijn , over ruim een jaar al met de aanleg van de kabel te kunnen beginnen. Volgens de voorlopige planning wordt de hoogspanningsverbinding in het najaar van 2009 in gebruik genomen.
Provincie:
Tag(s):