zondag, 13. mei 2007 - 21:38

Nieuwe hoogwerker voor brandweer Hoogeveen tijdens open dag

Hoogeveen

De brandweer van Hoogeveen houdt zaterdag een open dag op het Tamboerplein aan de Hoofdstraat in Hoogeveen. Voor de brandweer is dit ook weer een gelegenheid om nieuwe collega’s te werven, de brandweer heeft op korte termijn behoefte aan zes adspirant-brandweerlieden. Zij moeten wonen en werken in Hoogeveen. Ook de jeugdbrandweer heeft weer ruimte om nieuwe leden aan te nemen.

De open dag begint om 10.00 uur met de overdracht van een nieuwe hoogwerker aan burgemeester Willem Urlings. Dat gebeurt op het Raadhuisplein. Leverancier is HDS Brandweertechniek in Hoogeveen. De burgemeester draagt de auto op zijn beurt over aan brandweercommandant Ike Kortleven.

Tijdens de open dag, die tot 16.30 uur duurt, zijn er tal van activiteiten. Op het Tamboerplein stelt de brandweer een aantal voertuigen en apparatuur op. Bezoekers kunnen onder begeleiding werken met ‘redgereedschap’, zoals een knip- en spreidschaar, die gebruikt wordt om slachtoffers te bevrijden uit een autowrak. Ook kunnen belangstellenden ervaren hoe het is om met ademlucht in een met rook gevulde ruimte rond te lopen. Daarvoor brengt de brandweer haar ‘ademluchtcaravan’ mee.
Provincie:
Tag(s):