donderdag, 13. december 2007 - 20:34

Nieuwe indeling terrein Dauwpop en eerste namen

Hellendoorn

EV’hands Concerts de organisator van Dauwpop heeft vandaag de eerste namen bekend gemaakt voor de 14e editie van Dauwpop op 1 mei 2008. Zo komen VanVelzen, Krezip, Pete Philly & Perquisite, Bullet For my Valentine, Devildriver, Saybia, After Forever, Viva la fete, the Beatsteaks, Schandmaul, Jeroen van der Boom en Dries Roelvink naar het festivalterrein aan de Luttenbergerweg in Hellendoorn.

De Dauwpop organisatie staat ook dit jaar weer garant voor het leukste festival in Oost Nederland. Met dit jaar maarliefst vier podia: de Mainstage met de grote namen, de Surprise stage met de alternatieve en hardere acts. Het steeds populairder wordende Enge Bos podium is inmiddels ook niet meer weg te denken en zal ook weer een prominente rol vertolken in het brede aanbod. Het vierde podium is dit jaar de Dance Arena waar een spannende mix van bekende radio en club DJ’s de hele dag hun grootste hits en beste Dance zullen draaien.

Op Dauwpop krijg je meer dan 25 acts, dus een complete dag vol bands, gekkigheid, theater en gezelligheid. De voorverkoop start aanstaande zaterdag 15 december.

De bands die dit jaar op Dauwpop staan liegen er weer niet om. Van eigen bodem staan in ieder geval grote namen als VanVelzen, bekend van de hits Baby get higher en Burn en Krezip op de Mainstage.

De organisatie is heel trots om een aantal internationale toppers aan het programma toe te voegen. Saybia uit Denemarken brengt melancholieke pop die normaal alleen in zalen als Paradiso of op een festival als Pinkpop of Lowlands te horen is. Bullet for my Valentine is voor de liefhebbers van metal en emo een topper in het genre. Naast Bullet for my Valentine heeft Dauwpop Devildriver als harde metal act aan de line up toegevoegd. Voor de Gothic fans staat After Forever op het programma. De Limburgse formatie rond zangeres Floor Jansen is samen met Within Temptation de grootste exponent van het Gothic genre in en buiten Nederland.

Ook wordt Pete Philly & Perquisite toegevoegd aan het lijstje bevestigde artiesten. De meest populaire Hip hop formatie van eigen bodem zal op Dauwpop nummers van haar nieuwe album “Mystery repeats� en de hip hop klassieker “Mindstates� ten gehore brengen.

Tot slot zijn de Berlijnse punkband the Beatsteaks en de Belgische electro van Vive la fete toegevoegd. Op het Enge Bos podium staan zoals gewoonlijk weer de Nederlandstalige- en feest acts.

Op 1 mei staan in ieder geval Jeroen van der Boom (“Je bent zo� en “Een wereld�) en Dries Roelvink op de planken. Verder maakt de Dauwpop organisatie bekend dat er een nieuwe indeling van het terrein zal zijn in 2008 en dat het festival later begint.
Categorie:
Tag(s):