zaterdag, 7. juli 2007 - 12:04

Nieuwe maatregelen voor stadion De Koel

Venlo

Nu voetbalclub VVV komend seizoen weer actief is in de eredivisie van het betaald voetbal is het noodzakelijk dat er extra aandacht wordt besteed aan de veiligheid in en om stadion De Koel. De driehoek van burgemeester, districtschef en hoofdofficier van justitie heeft eind mei, direct na de promotie van VVV, een aantal randvoorwaarden gegeven waaraan de veiligheid bij VVV moest voldoen.

De maatregelen zijn te verdelen in maatregelen in het stadion, voor het stadion en in de omgeving van het stadion. Zo wordt rond het uitvak een aantal aanpassingen gedaan. Het hekwerk wordt vervangen (verhoogd en verstevigd) en er worden tourniquettes bij de toegang geplaatst. Ook komen er poorten in het vak ten behoeve van een eventueel politie-optreden.

Er komt een nieuwe bussluis voor bezoekend publiek. Deze wordt gerealiseerd op het parkeerterrein P2 en biedt plaats aan 15 bussen. Bij thuiswedstrijden zal veelvuldig gebruik worden gemaakt van een buscombi of een auto-en-buscombi. Het hekwerk van de route vanaf het bezoekersparkeerterrein naar het stadion wordt bekleed met doeken zodat supportersgroepen geen visueel contact met elkaar kunnen hebben.

Het terrein wordt waar nodig gerepareerd (kuilen en losliggende stenen op het grote parkeerterrein), een aantal paden waar nu nog stoeptegels liggen wordt geasfalteerd, en de capaciteit van de fietsenstalling wordt uitgebreid.
VVV roept alle supporters op zoveel mogelijk met de fiets naar de thuiswedstrijden te komen om parkeeroverlast voor de omgeving te voorkomen.

Tijdens thuiswedstrijden wordt voortaan op de Beckersweg en de Postweg éénrichtingsverkeer ingesteld zodat de bermen aan beide zijden gebruikt kunnen worden als parkeerplaats. Dit om de parkeerdruk in de buurt/woonwijken te verminderen. VVV-Venlo bekijkt de mogelijkheden in de directe nabijheid van het stadion om meer parkeerplaatsen te bieden aan bezoekers van de thuiswedstrijden.

De afspraken worden vastgelegd in een convenant tussen VVV, de burgemeester, de politie, het OM en de supportersvereniging. De genoemde partijen zijn allen zeer tevreden met de gemaakte afspraken en de constructieve wijze waarop deze de afgelopen weken tot stand zijn gekomen.

VVV zal op korte termijn opdracht geven voor het uitvoeren van de plannen, die vóór de eerste thuiswedstrijd gereed moeten zijn. VVV speelt zijn eerste eredivisiewedstrijd uit, tegen AZ, op zaterdag 18 augustus om 19.30 uur. De eerste thuiswedstrijd van de Venlonaren is de week daarna, zaterdag 25 augustus, tegen Excelsior.
Provincie:
Tag(s):