woensdag, 5. september 2007 - 17:39

Nieuwe namen voor straten en brug Delfzijl

Delfzijl

Het college van B en W heeft nieuwe namen voor een aantal straten en een brug in Delfzijl vastgesteld. In het kader van de revitalisatie van de industrieterreinen in de buurten Koveltemp en Oosterveld wordt een verbindingsweg aangelegd tussen deze gebieden.

In deze weg wordt een brug gebouwd over het Afwateringskanaal. Deze brug gaat N.O.L.S.-brug heten. Deze naam is aangedragen door de heer L. Peihak uit Farmsum. N.O.L.S. staat voor de Noord Ooster Locaal Spoorweg Mij. Bij het naambord bij de brug komt een apart bordje waarop de betekenis vermeld staat. De nieuwe weg, die in het verlengde van de bestaande IJzerweg loopt krijgt ook de naam IJzerweg.

Straatnamen verdwijnen

In de Scheepvaartbuurt is het oorspronkelijke ontwerp van de hof tussen de Galjootlaan en de Loggerlaan gewijzigd. B en W hebben in juni 2006 de straatnaam De Wimpel vastgesteld voor het nog aan te leggen fietspad. Omdat het fietspad niet is aangelegd, wordt deze naam ingetrokken. Het college heeft in juni 2006 besloten om de straatnaam Iersestraat in te trekken zodra er niemand meer woont. Omdat dat nu het geval is wordt deze straatnaam opgeheven.
Provincie:
Tag(s):