vrijdag, 12. oktober 2007 - 11:14

Nieuwe scan voor Douane Rotterdam

Rotterdam

Dinsdag 16 oktober neemt de Douane Rotterdam een nieuwe containerscan officieel in gebruik. De scanfaciliteit is een “relocatable� containerscan. Door de modulaire bouw kan de scan inclusief de hal/overkapping, wanneer nodig, worden verplaatst en binnen 8 weken op een daartoe voorbereide nieuwe locatie worden opgebouwd.

Ook is het systeem uitgerust met de nieuwste technologie die het mogelijk maakt om verschillende materialen te onderscheiden. Douane Nederland is wereldwijd een van de eersten die deze toepassing gebruikt op een dergelijk hoge energie vrachtscanner. De kosten van de scan bedragen circa 2 miljoen euro.

De nieuwe scan heeft een verwerkingscapaciteit van 20 containers per uur (175.000 containers per jaar). Het apparaat is gebouwd op basis van eisen en specificaties van de Nederlandse Douane. De scan staat in een moderne functionele hal, die dient ter afscherming van de röntgenstraling. De container wordt de hal binnen gereden en de chauffeur verlaat de hal. De scan rijdt daarna op een rail over de container heen en scant deze. Het detectiesyteem wordt bemand door 3 personen. Een check-in-operator en twee beeldschermanalisten. De nieuwe scan wordt voornamelijk gebruikt in het Waal/Eemhaven-gebied in Rotterdam.
Provincie:
Tag(s):